Bumbacul bio: Pentru confortul de zi cu zi

Care e primul material sustenabil care îți vine în minte? Pentru noi este bumbacul organic. Acesta s-a bucurat de o mare popularitate în ultimii ani, nu numai în magazinele mici, ci și în colecțiile marilor branduri internaționale. Bumbacul organic este un material blând care îi permite pielii să respire, de aceea reprezintă o opțiune viabilă în zilele aglomerate. Mai mult decât atât, este hipoalergenic, așadar dacă știi că ești predispus la alergii acest material este recomandat pentru tine. 

În procesul de fabricare a bumbacului organic nu se folosesc chimicale și semințele nu sunt modificate genetic, prin urmare este alternativa cea mai bună pentru bumbacul clasic. 

Arată mai multe

udržitelné materiály koláž

Inul: Materialul perfect pentru ținutele de vară există

Inul absoarbe umezeala și grăbește procesul de uscare a acesteia. Este materialul care asigură reglarea termică a corpului, însemnând că dacă porți ținute din in vei transpira mai puțin decât dacă porți bumbac sau vâscoză. Singurul minus al materialului de in este faptul că se șifonează foarte ușor, dar acest lucru nu îl face să își piardă din farmec și confort. 

Chiar și natura beneficiază dacă alegi să porți mai mult in. În producția acestuia se folosește mai puțină hidroenergie decât în producția de bumbac.

Arată mai multe

Lyocell: Inovație biodegradabilă

Lyocell-ul, sau Tencel, este adesea folosit pentru bluze, articole din denim, lenjerie, haine sport sau îmbrăcăminte pentru bebeluși. Acesta este un material moale, fin și ușor. Motivul principal pentru care iubim acest material este faptul că absoarbe umezeala, dar și pentru ce e flexibil și îți lasă pielea să respire în același timp. Perfect pentru o ocazie în care să porți o rochie business casual. 

Lyocell-ul este un material care are la bază celuloza extrasă din pulpa lemnului (deseori din eucalipt, stejar sau mesteacăn), astfel că este complet biodegradabil. În producția lyocell-ului se folosește de 6 ori mai puțină apă decât în procesul de creare a vâscozei, un alt material compus din celuloză. 

Arată mai multe

Cânepa: Un miracol longeviv

Cânepa este de 3 ori mai dură decât bumbacul, astfel că hainele din cânepă au o durată de viață mai lungă. Spre deosebire de alte materiale, cânepa este mai fină cu fiecare spălare, îți lasă pielea să respire și absoarbe bine umezeala, făcându-l al doilea material preferat pe care alegem să îl purtăm vara.  

Textura acestui material este similară cu cea a inului. Din punct de vedere ecologic, cânepa este unul dintre cele mai sustenabile materiale datorită faptului că ea crește repede și, în producerea ei, este nevoie de 4 ori mai puțină apă decât în producerea bumbacului. 

Arată mai multe

udržitelné materiály koláž

Cum rămâne cu accesoriile sustenabile? Răspunsul e simplu: pluta! 

Pluta este cel mai folosit material în producția încălțămintei și a accesoriilor. Este ușoară, durabilă și conferă un aspect șic și unic pantofilor de vară. Dar ce zici de o geantă sau un portofel din plută? 

 

Pentru mai multe informații despre alte materiale sustenabile, verifică Ghidul Materialelor complet și află totul despre materialele sustenabile, plusurile fiecăruia în parte, impactul asupra mediului înconjurător și cum să le îngrijești.