Micuța rochie neagră

Introdusă în peisaj de Coco Chanel în 1920, rochia simplă neagră este un simbol al eleganței, simplității și al versatilității. Cu atuul de a putea fi îmbrăcată pentru diferite ocazii în timp ce își păstrează feminitatea, acest model de rochie și-a păstrat locul de onoare în garderoba tuturor femeilor. Rochia simplă neagră emană multă feminitate, cu o notă modernă care pune accentul atât pe eleganță, cât și pe practicabilitate, fiind o piesă de necontestat din garderoba oricărei femei. 

Cum o poți purta: 

  • Ținute casual: Adaugă peste rochia ta neagră o geacă din denim pentru un look casual. Optează pentru o pereche de pantofi sport albi. Adaugă niște accesorii simple cum ar fi o geantă crossbody din piele și o pereche de cercei dacă vrei să dai o notă elegantă ținutei.
  • Ținute elegante: Pune în valoare rochia neagră cu o pereche de pantofi cu toc în nuanțe neutre, dacă vrei o ținută mai sofisticată. La final, poți adăuga un blazer, care nu doar că va da o notă șic, ci îți va ține de cald în anotimpurile reci. O brățară delicată sau un ceas de mână poate fi doza de sofisticitate necesară.
<

Arată mai multe

Fusta tip creion

Populară încă din 1950, fusta tip creion este un simbol al profesionalismului și farmecului feminin. Croiala pe corp care urmărește linia picioarelor și pune în valoare talia și șoldurile a transformat acest model de fustă într-o piesă nelipsită din garderoba de birou a oricărei femei. Fusta tip creion reprezintă combinația ideală dintre feminitate și stăpânire de sine, reflectând rolul evolutiv pe care femeile îl au atât în societate, cât și ca forță de muncă.

 Cum o poți purta: 

  • Ținute casual: Combină fusta tip creion cu un tricou din bumbac pentru un look relaxat. Alege o pereche de balerini pentru mai mult confort și stil. Poți opta pentru o geantă tote în care să îți încapă lucrurile esențiale și un lanț cu pandantiv lung care va atrage atenția. Completează întreagă ținută cu o geacă de piele, ideală pentru zilele mai friguroase sau pentru serile când ieși în oraș.
  • Ținute elegante: Pentru a-ți defini talia, adaugă o bluză din mătase pe sub o fustă tip creion. Alege o pereche de pantofi cu toc cu vârf ascuțit pentru a da impresia de picioare mai lungi și pentru un aer mai formal. Optează pentru o poșetă structurată, o pereche de cercei cu perle și adaugă o curea subțire în talie pentru un look și mai rafinat. Un blazer sau un șal sofisticat peste îți va crea o ținută potrivită pentru ocazii elegante.
<

Arată mai multe

Pantaloni evazați cu talie înaltă 

Pantalonii cu talie înaltă și evazați sunt confortabili și la modă și au fost în prim-plan în secolul 20. În acea perioadă, femeile purtau pantaloni foarte rar, dar odată cu schimbările sociale din anii ‘20 și ‘30, ele au început să îi poarte mai des. Personalități iconice precum Marlene Dietrich și Katharine Hepburn au făcut popular acest model de pantalon, articol care le-a redat libertatea de mișcare și o pauză de la îmbrăcămintea restrictivă. Acest model de pantalon este adesea corelat cu egalitatea dintre sexe, iar azi rămâne o piesă de rezistență datorită confortului, versatilității și a eleganței sale.

Cum îi poți purta: 

  • Ținute casual: Combină acest model de pantalon cu un tricou sau un top pe care îl poți băga în interior pentru a echilibra proporțiile. Adaugă o pereche de pantofi sport albi dacă ieși în oraș. Mai poți adăuga o geantă tote din pânză, o curea din piele și un ceas de mână voluminos pentru o ținută funcțională, dar în trend. Peste poți să porți o geacă cu multe buzunare care e în același timp și practică și la modă.
  • Ținute elegante: Optează pentru o pereche de pantaloni cu talie înaltă pe care să îi combini cu o bluză sau un body pentru un look curat și sofisticat. Alege o pereche de botine cu toc mediu sau niște mocasini pentru mai mult confort și eleganță. Accesorizează cu o poșetă structurată, un colier din aur și o pereche de cercei rotunzi delicați. Peste poți opta pentru un palton sau un trenci care să îți țină de cald și vei avea o ținută perfectă pentru diferite ocazii.
<

Arată mai multe

Bluza din mătase

Bluza din mătase, mai demult o piesă de lux și un simbol al statutului în societate a adus în șifonierul fiecărei femei mai mult rafinament. A devenit populară la finalul secolul 19 și la începutul secolului 20, de cele mai multe ori cu detalii din dantelă și broderii. Moda s-a schimbat, iar acum găsești diferite modele, de la cele pe corp, la altele cu un design mai relaxat. Adaptabilitatea ei a făcut-o să își mențină locul printre piesele relevante din modă, astfel că poți să o alegi pentru o ocazie formală sau casual. Azi, acest articol reprezintă o alegere modernă, plină de feminitate, punând în echilibru tradiția cu evoluția din modă, la fel ca pantalonii cu talie înaltă evazați.

Cum o poți purta: 

  • Ținute casual: Poți purta bluza din mătase cu o pereche de blugi strâmți, creând un contrast între modelul delicat de bluză și denimul casual. Alege niște mocasini sau o pereche de pantofi cu toc, și o geantă crossbody pentru o ținută relaxată. Accesorizează cu un colier simplu cu pandantiv și niște brățări. Un cardigan deasupra te va ajuta să rămâi în zona casual și îți va ține și de cald.
  • Ținute elegante: Poartă bluza din mătase cu o fustă cu talie înaltă, tip A sau plisată pentru un look elegant. Optează pentru o pereche de sandale cu toc sau niște pantofi pentru efectul de alungire și mai multă eleganță. O geantă plic, niște cercei din perle, și un ceas delicat sau o brățară îți va completa această ținută sofisticată. Peste poți alege un sacou sau o eșarfă șic pentru mai mult rafinament.
<

Arată mai multe