Slow fashion-ul este atemporal

Termenul de “slow fashion” a apărut acum 20 de ani și reprezintă exact opusul termenului “fast fashion” care implică lanțuri de magazine internaționale, producție în masă și trenduri de sezon. 

“Slow fashion” își bazează filosofia pe folosirea materialelor de înaltă calitate și respectarea mediului înconjurător. Piesele vestimentare de cele mai multe ori sunt croite în așa mod încât să nu se demodeze la scurt timp. 

Cum recunoști un brand sustenabil?

Sustenabilitatea unui brand este de obicei un subiect amplu și neclar și trebuie să se aplice întregului lanț de producție. Mai mult de atât, un brand sustenabil este acela care creează, produce și distribuie articolele vestimentare în conformitate cu mediul înconjurător și în condiții optime de muncă. 

koláž udržitelného oblečení

Brandurile sustenabile de la GLAMI

Pe GLAMI găsești sute de branduri sustenabile și numărul lor crește constant. Este dovada clară că brandurile aleg să nu rămână indiferente la viitorul planetei. 

Caută produsele sustenabile

Poți să folosești ca filtru modul sustenabil când răsfoiești paginile catalogului sau categoriile de produse individuale.

filtre sustenabilitate GLAMI

De asemenea poți să vezi dacă un produs face parte din categoria modei durabile dacă apare semnul specific sustenabilității.

criterii sustenabilitate

Totodată pentru ca un produs să obțină semnul de sustenabilitate trebuie să respecte 4 din 5 criterii. Care sunt acelea? 

Materialele

Punem accentul pe materialele din care fiecare brand își creează piesele. Materiale sustenabile sunt de exemplu, bumbacul organic, bambusul, poliesterul reciclat, inul, pinatex sau lyocell. 

Producția 

Ne pasă de mediul înconjurător. Brandurile sustenabile nu își irosesc resursele pentru producție, ele optează pentru alternative ecologice de producție, reduc folosirea plasticului, reciclează, încearcă să reducă emisiile de carbon și sprijină refacerea mediului înconjurător. 

Condițiile de muncă

Creăm condiții optime de muncă pentru angajații care ajută la producția articolelor și ne asigurăm că sunt plătiți pe măsura muncii depuse. De la fermieri, la cei care procesează materialele și până la croitoreasa care coase piesele vestimentare, nimeni nu e neglijat.

Transparența

Transparență este foarte importantă de la procesul de producție până la furnizorii de la care brandurile achiziționează materialele.

Certificarea

Un brand sustenabil trebuie să aibă certificate recunoscute pe plan internațional precum GOTS, Fair Trade, Blue Sign și multe altele. 

Certificatul GOTS este garanția pentru producția etică și ecologică. Eticheta Fair Trade înseamnă că firma își arogă răspunderea că urmează principii etice și creează condiții optime de muncă. Certificatul Blue Sign garantează cel mai înalt nivel de ocrotirea și siguranță față de mediului înconjurător. 

Moda sustenabilă internațională și locală la GLAMI

Printre numele faimoase din industria modei sustenabile se numără branduri de renume mondial precum Patagonia, Organic Basics, Armedangels, Veja, Nomads sau Pinqpong. 

Arată mai multe