Cum afli ce tip de silueta ai?

Dacă ai un bust generos, o talie voluminoasă și șoldurile mai înguste, atunci sigur ai o siluetă tip măr. Pentru a confirma acest lucru, verifică dacă circumferința taliei este egală sau mai mare decât a șoldurilor. Dacă este așa atunci e clar, te caracterizează silueta tip măr. 

Când știi tipul de siluetă, e mai ușor să alegi dintr-o mare de articole, diferite culori, imprimeuri și croieli. E mai ușor să îți dai seama ce ți se potrivește și ce trebuie să eviți. Te scutește de retururi inutile, drumuri la magazine și ținute care nu te fac să te simți bine în pielea ta. 

Care sunt avantajele unei siluete tip măr? 

Pe scurt, forme irezistibile. Bustul generos și talia ovală pot să emane multă încredere și mult șarm. Mândrește-te cu formele tale și bucură-te de silueta ta unică. Nu uita să îți pui în evidență și picioarele! 

Ce să faci și ce să nu faci dacă ai silueta tip măr

Ce ți se potrivește: 

  • Croielile cu talie înaltă- alege topuri mulate pe bust și mai largi pe zona taliei. La fel poți alege și o pereche de pantaloni cu talie înaltă
  • Tunicile- Tunicile îți ascund formele și sunt o variantă bună pentru silueta tip măr. 
<

Arată mai multe

  • Topuri cu decolteu în V - Bluzele  și tricourile cu decolteu în V dau impresia de un piept mai adânc și atrag atenția spre zona decolteului. Acest gen de topuri arată bine cu niște mâneci mai largi, dar care să nu adauge extra volum în partea de sus. 

Ce să eviți: 

  • Topurile largi - Evită topurile largi sau în carouri pentru că pot fi prea mult pentru silueta ta. 
  • Topuri scurte - Evită topurile decupate care pun accentul pe talie. 
  • Pantalonii cu talie joasă - Atrag o atenție nedorită asupra diferenței dintre talie și șolduri, trebuie să îți dorești opusul. 

Cum să alegi rochia potrivită

Rochia empire

Îți pune în evidență decolteul, dar și picioarele! De exemplu, o rochie cu croială empire care are talie înaltă și e strânsă sub bust e alegerea ideală. O fustă vaporoasă nu va pune accentul pe talia ta. Poți alege dintre mai multe tipuri de mâneci și să nu-ți fie frică să porți pantaloni scurți sau chiar rochii mini, care să îți scoată în evidență picioarele!

Rochia tip cămașă

Rochia tip cămașă te salvează din orice situație! Nasturii dau impresia de linie verticală care subțiază talia, în timp ce croiala structurată îți pune în evidență formele.

<

Arată mai multe

Rochia petrecută

Te vei simți foarte bine și într-o rochie petrecută, cu decolteu în V, iar forma ei structurată distrage atenția de la zonele problematice, în special dacă alegi un imprimeu îndrăzneț. 

Echilibrează proporțiile și în partea de jos 

Fustele tip A

Caută fustele tip A sau alte modele vaporoase care pot echilibra și îți vor evidenția silueta. 

Pantalonii strâmți 

Punctul forte al siluetei tip măr sunt picioarele! Și de ce nu poți să atragi și mai mult atenția asupra lor. Ești de acord? 

<

Arată mai multe

Culori închise și imprimeuri verticale

Alege pantaloni în culori închise sau printuri verticale pentru o siluetă slim. Un alt avantaj este că dacă porți pantaloni cu talie înaltă și printuri verticale, vei da impresia că ai picioarele mai lungi! 

Lenjeria de corp și costumele de baie 

Investește în sutiene care îți asigură confort și susținere și alege lenjerie cu talie înaltă, care îți pune în evidență talia. În materie de costume de baie, ia în considerare modelele încrețite pentru zonele care nu vrei să iasă în evidență. Dacă vrei să afli mai multe despre silueta tip măr, consultă ghidul nostru despre cum să alegi costumul de baie în funcție de silueta ta

Sperăm că acest ghid îți va fi de folos! Alege întotdeauna să îți pui formele în valoare și să te îmbraci în așa fel încât să fii confortabilă și să ai încredere în tine.