Silueta tip clepsidră 

Dacă partea superioară a corpului este aproximativ simetrică cu cea inferioară, atunci ți se va potrivi o gamă variată de fuste. Nu trebuie să echilibrezi nimic, ci doar să îți evidențiezi talia. 

Silueta ta poate fi frumos accentuată cu o fustă tip creion cu talie înaltă - fie că alegi o fustă neagră pe care o poți purta la birou sau una din denim pentru evenimentele casual, nu ai cum să dai greș cu acest model. Lungimea fustei o poți alege în funcție de ocazie și o poți asocia fie cu o cămașă supradimensionată, fie cu un tricou cu imprimeu. Să nu uiți faptul că cel mai bine va arăta dacă fusta vine peste tricou sau cămașă. 

Arată mai multe

Silueta tip măr 

Vrei să distragi atenția din zona taliei și mai degrabă să scoți în evidență picioarele? Alege o fustă scurtă care îți va alungi picioarele. Optează fără frică pentru un material mai gros, precum catifeaua sau denimul. 

Arată mai multe

Ce detalii îți vor aduce bucurie? Detaliile unice cum ar fi un nod în talie, o crăpătură pe picior pentru fustele midi sau maxi sau fustele petrecute te vor cuceri cu siguranță. Combină fusta cu topul tău preferat sau cu o cămașă pe care o poți lega în talie. Vei crea o ținută simplă, dar care va întoarce multe priviri.

tipuri siluete femei

Silueta tip pară 

Dacă partea inferioară a corpului este mai mare decât partea superioară, atunci o variantă care îți va pune în evidență talia este fusta în formă A, perfectă dacă alegi un material vaporos. Nu te speria de o fustă tip creion sau o fustă tip furou - îți va îmbrățișa subtil șoldurile și va deveni mai largă spre genunchi. Nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la accentuarea formelor, lungimea potrivită a unei fustei este undeva deasupra sau puțin peste genunchi, astfel îți va pune în valoare silueta. 

Arată mai multe

Silueta tip triunghi 

Pentru o siluetă fără forme, cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să îți accentuezi talia. Alege articole cu imprimeu sau cu diferite texturi! Vei găsi o varietate de modele - de la fuste decupate pe picior și curea în talie, până la cele plisate. Fustele petrecute sau cele decupate sunt ideale pentru corpurile rubensiene. Pe de altă parte, fustele cu volane sau plisate se potrivesc mai bine siluetelor subțiri. 

Arată mai multe

Ești în căutarea unei fuste în mărimi mari? 

Dacă vrei să te bucuri de toate avantajele unei fuste, dar nu vrei să alegi un model prea scurt, optează pentru o fustă lungă. Un croi lejer sau o curea în talie se va potrivi de minune - alege o bluză sau un tricou pe care să îl porți pe sub fustă. Completează cu un cardigan sau o geacă din denim, care ar trebui să fie tot de lungime scurtă, astfel încât toate piesele vestimentare să creeze o ținută armonioasă. 

O fustă lungă nu este singura opțiune. Să nu îți fie frică să îți arăți picioarele. Cea mai bună opțiune este o fustă strâmtă, dintr-un material mai rigid.

fuste dama

Eterna dilemă: siluetele înalte versus cele minione 

Înălțimea nu este crucială când vine vorba de efectul final pe care îl vei obține, dar trebuie să ții cont de ea când alegi lungimea fustei. Fustele scurte până deasupra genunchilor, până la mijlocul coapselor sau fustele mini clasice ți se vor potrivi dacă nu ești foarte înaltă. Cu cât este mai scurtă fusta, cu atât vei obține efectul de alungire al picioarelor. 

Ești înaltă? În cazul acesta, fustele midi până la gambă sau cele maxi ți se vor potrivi mănușă. Ai grijă, pentru că aceste modele pot da impresia de scurtare a picioarelor. Fustele mini sunt, de asemenea, potrivite pentru persoanele înalte. Dacă faci cumpărături online, ține minte că fustele au o lungime standard. Astfel, că dacă ești înaltă, unele fuste pot fi mult mai scurte decât te aștepți.