Cum să alegi costumul de baie în funcție de croiala sa? 

Știi diferența între un costum întreg și un monokini? Care model este cel mai potrivit dacă te bronzezi ușor sau dacă vrei să îți pui formele în evidență într-un mod decent?

Costumul întreg nu este doar pentru pasionatele de sport

Un model clasic, menit să te facă să arăți foarte bine! Sunt multe modele de costume de baie întregi, care pun în evidență atuurile fiecărui corp. Ne plac cele cu model floral sau animal print. Dacă îți dorești un model clasic, cu un costum de baie întreg negru sau roșu nu vei da greș niciodată.

Arată mai multe

Costumul de baie din două piese este ideal pentru plajă și pentru un bronz uniform

Îți va fi foarte ușor să combini piesele între ele dacă deții mai multe modele. Ce zici despre cele cu imprimeu, cu volane sau bikini în culori neon? Preferi partea de sus să fie pe un singur umăr sau mai degrabă un sutien fără bretele pentru un bronz perfect?

Arată mai multe

Tankini, o variantă cool pentru plajă

Te înroșești ușor de la soare? Poți încerca un tankini compus din două piese, cu un top mai lung și pantaloni scurți. Arată bine pe toate corpurile și este varianta ideală și pentru femeile însărcinate. Tankini cu bretele este cu siguranță un clasic, dar ce zici de un model care se leagă în jurul gâtului?

Arată mai multe

Monokini: costumele de baie întregi sexy chiar există! 

Chiar dacă monokini-ul este format doar dintr-o singură piesă, este mai decupat decât un costum întreg clasic și expune o mai mare parte din corp. Să ții minte că, dacă stai mult la soare, bronzul nu va fi unul uniform.

Arată mai multe

Slipul brazilian: un compromis între modelul tanga și pantalonașii de baie

Slipul brazilian este mai decupat decât costumul de baie clasic. Îi poți combina cu un sutien în aceeași culoare sau te poți juca puțin cu nuanțele și poți alege pentru partea de sus și pentru cea de jos culori diferite, care merg una cu cealaltă.

Costumul de baie modelator nu e doar pentru femeile cu forme

Orice femeie care își dorește să își pună în evidență corpul o să aprecieze un costum de baie modelator. Datorită materialului elastic, acesta reușește să susțină părțile corpului și în același timp să îi redea confortul. Poți de asemenea încerca diferite culori, imprimeuri sau croieli. De exemplu, un model de costum de baie modelator întreg, într-o culoare închisă cu un imprimeu floral asimetric. 

Arată mai multe

Cum să îți alegi costumul de baie în funcție de siluetă? 

Nu știi ce model de costum de baie va arăta bine pe tine? Lasă-te inspirată de forma corpului tău.

plavky pro různé druhy postav

Pentru un corp tip pară, volanele în partea de sus vor face minuni

Corpul în formă de pară este definit de șolduri mai mari și umeri înguști. Optează pentru un costum de baie care să capteze atenția spre partea de sus a corpului. Combină sutienul mai colorat cu o culoare mai simplă în partea de jos.

Decolteul în V- ideal pentru silueta de tip măr 

O să arăți de minune într-un costum de baie întreg care îți va subția și lungi silueta. Încearcă tankini sau monokini pentru a obține un astfel de efect. Dacă preferi costumele de baie în două piese poți opta pentru chiloți cu talie înaltă.

Ai o siluetă de tip clepsidră? Îndrăznește! 

Este important să îți pui în evidență formele feminine - mai ales când ai o talie subțire și umerii de aceeași dimensiune cu șoldurile. Bikini, costume de baie fără bretele sau articolele diferite de baie vor arăta minunat pe corpul tău. Îndrăznește cu imprimeuri curajoase!

Pentru o siluetă masculină, adaugă volum

Ești mai mult genul atletic cu forme nedefinite? Unele costume de baie conturează și susțin formele corpului. Pentru costumele de baie din două piese, optează pentru chilotul cu talie joasă care poate fi legat. În ceea ce privește costumele de baie întregi, asigură-te că talia este pusă în valoare.

Pentru silueta în formă de triunghi inversat, pune accentul pe partea de jos

Umerii sunt mai lați decât șoldurile tale. Alege un slip cu un imprimeu colorat. Iar în partea de sus optează pentru ceva mai simplu. Un sutien cu un șnur în jurul gâtului sau un costum de baie pe un singur umăr va arăta grozav.

Cum să îți alegi mărimea corectă a costumului de baie? 

Trebuie să urmezi trei pași:

1) Măsoară lungimea pieptului începând cu partea de sub sâni.

2) Mai apoi măsoară circumferința pieptului. Începe din punctul cel mai amplu deasupra mameloanelor, de preferat ar fi să nu porți sutien sau să porți unul dintr-un material foarte subțire. 

3) Calculează circumferința șoldurilor.

Bretelele nu ar trebui să fie nici prea largi, nici prea strâmte. Sutienul trebuie să ofere suport pentru decolteul tău și trebuie să îți acopere bine sânii. Slipul trebuie să îți ofere confort și să nu alunece.

jak změřit velikost plavek

Care sunt cele mai bune materiale pentru costumele de baie? 

Alege doar materiale de calitate și care să reziste la clor, sarea din mare și la razele soarelui. Țesătura trebuie să fie aderentă, flexibilă, să se usuce rapid și să nu fie prea subțire. Materialele sintetice care respectă aceste criterii sunt elastanul, poliesterul sau poliamida, care sunt deseori combinate între ele. Cele mai populare costume de baie sunt create din materiale precum Lycra sau Spandex, care sunt nume de brand aferente poliuretanului, o fibră foarte flexibilă.

Cum se spală costumul de baie? 

Dacă îți dorești pentru costumul tău de baie o viață îndelungată, trebuie să ai grijă de el. Materialul costumului de baie necesită o îngrijire specială dacă vrei să îi conservi culoarea și pentru ca materialul să nu se lărgească.

- Clătește costumul de baie în apă rece imediat după ce faci baie. Astfel, vei reuși să îndepărtezi sarea de mare, nisipul sau clorul din piscină.

- Ai grijă cu crema de protecție solară deoarece poate să decoloreze materialul. Cea mai bună metodă pentru a evita acest lucru este să aplici crema cu factor de protecție înainte de a lua costumul pe tine și după ce aceasta s-a uscat.

- Curăță costumul de baie de mână sau în mașina de spălat pe un program special. Unii detergenți pot să agreseze materialul și îl vor distruge în timp. Așadar, alege un detergent blând dacă îl speli manual. 

- Lasă costumul de baie să se usuce în aer liber și evită să îl usuci în uscătorul de rufe.

- Alege să îl depozitezi într-un loc ferit de umiditate și nu îl înfășura cu prosopul cât încă e umed.

Costumele de baie ne țin companie în zilele de vară, așadar ar trebui să alegem un model în care să ne simțim bine. Ți-a plăcut un costum de baie în mod special, dar nu este modelul care ți se potrivește? Chiar nu contează! În cele din urmă, încrederea în sine este cel mai important ingredient din ritualul unei femei și nicio regulă din modă nu poate contrazice acest fapt.