Silueta tip măr

Silueta tip măr este definită de umeri ampli și picioare și șolduri înguste. Dacă ai o astfel de siluetă, acordă mai multă atenție în partea de jos a corpului și alege fie o rochie tip A, fie un model mini care îți va pune în valoare picioarele frumoase. În materie de pantaloni, poți să optezi pentru unii drepți, ori evazați; astfel, vei crea iluzia de picioare mai lungi. 

 

Arată mai multe

 

Ai o siluetă cu forme? Atunci ți se potrivesc foarte bine pantalonii largi cu bandă elastică în talie și topuri în culori îndrăznețe! Adaugă o geantă crossbody care e în tendințe în acest sezon. Când vorbim de bluze și topuri, decolteul în V flatează siluetele tip măr

Siluetă tip pară 

Silueta tip pară e caracterizată de un bust îngust, șolduri late și coapse și talie subțiri. Aici toată atenția se îndreaptă spre umeri și în general pe partea superioară; e ușor să atragi atenția spre această zonă dacă alegi topuri cu detalii interesante, printuri deosebite sau culori îndrăznețe, combinate cu pantaloni sau fuste clasice. 

Arată mai multe

Fustele și rochiile în A sunt o parte importantă din lista articolelor potrivite pentru acest tip de siluetă, precum și pantalonii de costum. Cauți o variantă de îmbrăcăminte în mărimi mari? Atunci optează pentru un top pe umeri, o pereche de pantaloni evazați și adaugă o pereche de sandale cu toc. 

Silueta tip clepsidră

O talie evidențiată, un bust și șolduri aproximativ egale definesc ceea ce numim o siluetă clepsidră. Alege să îți pui în valoare formele cu articole care pun accentul pe zona taliei. Rochiile conice sau cu croială asimetrică sunt alegerea perfectă pentru tine. 

 

Arată mai multe

 

Alege topuri cu detalii interesante, pe care le poți combina cu pantaloni scurți, blugi cu talie înaltă sau fuste tip creion. Chiar dacă ai forme, evită să porți haine mult prea largi, pentru că îți vor ascunde silueta naturală, în loc să o evidențieze. 

 

tinute tipuri de silueta

Siluetă dreptunghiulară 

Silueta dreptunghiulară are umerii, talia și șoldurile aproximativ egale. Poți să pui accentul pe talie, de exemplu cu rochiile petrecute sau cu cele care au curea în talie, la fel și cu topuri care se pot lega.  

Arată mai multe

Volanele, topurile cu aplicații și fustele vaporoase pot adăuga un plus de volum siluetei tale prin evidențierea formelor. Topurile decupate sunt de asemenea potrivite în această situație, în timp ce blugii boyfriend sau cei drepți  te vor ajuta să creezi un look potrivit. Nu uita de accesorii, și aici ne referim fie la un lanț sau la o pereche de cercei.

Siluetă tip triunghi inversat 

Silueta tip triunghi inversat are următoarele caracteristici: umeri și bust înguste, talie și șolduri ample. Cheia este să distragi atenția de la zona bustului și să pui în evidență zona șoldurilor. Alege topuri cu decolteu în V pentru efectul de alungire a gâtului și a pieptului. Pantalonii cu diferite printuri și în culori deschise vor adăuga un plus de volum în zona șoldurilor și vor crea o ținută echilibrată. 

 

Fustele tip A și pantalonii evazați sunt o alegere excelentă pentru cele cu forme. Vei găsi multe modele cu printuri interesante și culori deschise perfecte pentru sezonul de vară. Dacă vrei să faci o alegere clasică, optează pentru o pereche de blugi drepți și niște pantofi sport cu care să se asorteze. 

 

Arată mai multe

 

În momentul în care îți cunoști stilul și ce articole ți se potrivesc în funcție de siluetă, vei putea cu mult mai multă ușurință să le pui în valoare. Fie că vrei să îți pui în valoare formele cu nuanțe deschise și croieli strâmte, sau vrei ceva mai simplu, acum e momentul să faci acest lucru și să ai încredere în tine!