1. Veja

Veja este un brand sustenabil francez înființat în 2004 care are ca scop suprem producția de pantofi sport din materiale cât mai natural posibile și care oferă condiții de muncă la fel de etice. Este primul brand apărut de încălțăminte sport sustenabilă. Iubim pantofii lor sport albi care se potrivesc în aproape toate ținutele. În realizarea lor se folosește bumbac organic sau cauciuc venit direct de la fermele organice din Sudul Americii, mai precis din Brazilia. Aceștia folosesc și o plasă rezistentă la apă pentru unele exemplare, creată din sticlele de plastic reciclate pe care le colectează de pe străzile din Rio de Janeiro și Sao Paulo. 

Arată mai multe

2. Patagonia

Nu doar împătimiții de activități în aer liber au auzit de brandul american Patagonia. Sunt specializați pe producerea de piese vestimentare durabile pentru o varietate de activiăți în aer liber: pescuit, drumeții, cățărări, campării și multe altele. Ultimele colecții ale brandului sunt compuse din 87% materiale reciclabile și din bumbac organic. Patagonia cumpără și vinde propriile haine, astfel încât vei putea obține credite dacă returnezi vechile piese vestimentare sau cumperi altele la mâna a doua la un preț avantajos. 

Arată mai multe

3. Fjällräven

Fjällräven a fost fondat în 1960 și este recunoscut pentru articolele sale de calitate. De atunci și până azi rămâne fidel misiunii sale de a produce echipamente de exterior rezistente și practice. Prioritatea brandului constă în utilizarea materialelor reciclabile, organice și regenerabile. Fjällräven este prezent în peste 70 de țări din întreaga lume. Este recunoscut pentru varietatea de haine, încălțăminte și accesorii, dar cel mai popular rămâne rucsacul Fjällräven Kånken. 

Arată mai multe

4. Armedangels

Brandul german Armedangels a luat naștere în 2007. Se bazează pe trei principii: calitate, materiale sustenabile și condiții de muncă etice. Brandul folosește 100% bumbac organic, lână organică, in organic, poliester reciclat și Tencel Lyocell care este un material elastic, rezistent, biodegradabil și în plus are și proprietăți antibacteriene. Armedangels deține certificatul Global Organic Textile Standard și certificatul PETA. Colecțiile sale se bazează pe culori neutre și croieli clasice! 

Arată mai multe

5. Stella McCartney

Fondatoarea faimosului brand este chiar fiica lui Paul McCartney. Stella McCartney este un designer renumit care a reușit să îmbrace celebrități precum Madonna, Meghan Markle și Gwyneth Paltrow. Brandul creat de aceasta susține comuniunea cu natura, nu sacrificarea acesteia pentru producția în masă. Printre materialele preferate ale creatoarei se numără cașmirul, bumbacul organic și mătasea. Piesele vestimentare sunt de înaltă calitate și restul de materiale pot fi folosite pentru a crea un alt articol. Stella McCartney dovedește încă o dată că hainele de lux pot fi realizate fără a dăuna mediului înconjurător. 

Arată mai multe

koláž s udržitelným oblečením

6. prAna 

prAna este un brand sustenabil destinat activităților sportive și activităților în aer liber încă din 1992. Folosește în fabricarea articolelor doar materiale precum bumbacul organic sau lână reciclată. Brandul se alătură practicilor de certificare fair trade și lucrează îndeaproape cu tehnologia Bluesign care înlătură chimicalele periculoase din oceane și din aer. Pentru activități sportive sau doar pentru a avea haine de casă confortabile și de calitate superioară, prAna este brand-ul potrivit pentru tine. Are o gamă largă de produse, de la articole pentru yoga, la colecții dedicate înotului, drumețiilor, cățărărilor, dar și călătoriilor, atât pentru bărbați cât și pentru femei. 

7. Matt & Natt

Acest brand vegan și-a început activitatea în 1995 când fondatorii Matt & Natt s-au lăsat inspirați de frumusețea naturii care îi înconjoară. “Matt” vine de la “material”, iar “Natt” de la “natură” și folosesc doar materiale sustenabile precum pluta, cauciucul, nailonul, cartonul și folosesc chiar și cauciucul de la bicicletă pentru a crea genți, accesorii, pantofi și haine de exterior minimaliste și rezistente. Folosesc doar piele vegană pentru a realiza piese elegante și de calitate menite să reziste mult timp. 

8. Blutsgeschwister

Blutsgeschwister este un brand german fondat în 2001. Pentru a diminua risipa de apă și chimicale din procesul de producție, compania folosește doar materiale prietenoase cu mediul. Toate materialele și printurile sunt create în Berlin, iar echipa se asigură că fiecare clientă în parte se va simți bine în pielea ei. Oferă femeii susținerea de care are nevoie! 

Arată mai multe

9. MUD Jeans

MUD Jeans pune la dispoziție o gamă largă de colecții din denim care nu se vor demoda niciodată. Brandul încurajează clienții să-și returneze vechii blugi pentru a le permite acestora să fie recumpărați sau reciclați. Perechile de blugi care nu se vând sunt făcuți bucăți și sunt combinați cu bumbac certificat GOTS pentru a da viață unor noi perechi de blugi. Acest proces ajută în reducerea consumului de apă și de chimicale. 

10. ECOLAF

ECOLAF este un brand spaniol înființat în 2012 care și-a dorit să creeze aceleași produse de calitate din materiale reciclabile precum sunt produsele lor top din materiale nereciclabile. Brandul asigură întregii tale familii produse premium din materiale sustenabile. Din momentul lansării, milioane de sticle de plastic și tone de plase de pescuit au fost reciclate și transformate în articole de modă. Compania a dezvoltat și materiale din deșeurile oceanice. 

Arată mai multe