Vedetele baschetului Converse All Star Chuck Taylor

În secolul 20 cel mai popular sport a fost baschetul. În 1908, a luat naștere Converse Rubber Corporation, care a avut în vedere producerea de încălțăminte pentru acest sport. Prima versiune a pantofilor sport pentru baschet Converse All Star a fost lansată în 1917.

Astăzi, majoritatea cunosc brandul sub numele de All Stars sau Chucks, datorită numelui Chuck Taylor, care a fost adăugat logo-ului. În 1950, pantofii sport au devenit parte din uniforma fiecărui iubitor de muzică rock.

Faptul că aceste modele de pantofi se potrivesc cu orice și oricine a contribuit serios la faima lor. Impresionează nu doar în ținute sport, ci și asortați cu o rochie de vară sau o pereche de blugi decupați combinat cu un tricou alb.

Hitul hip-hop-erilor, adidas Superstar

Acum mai bine de 50 de ani, încălțămintea sport adidas Originals Superstar a apărut pe rafturile magazinelor din Statele Unite. În primă fază au fost creați pentru cei care joacă baschet și mulți îi numeau "cochilie" după celebrul vârf de cauciuc al acestui pantof sport. Principala influență în creșterea fabuloasă a industriei de încălțăminte sport este pantoful sport adidas Superstar.

Pe la mijlocul anilor ‘80, faimoasa trupă de hip-hop, Run-DMC, a fost elementul care a explodat și mai tare vânzările de încălțăminte sport adidas Superstar. Run-DMC nu doar că obișnuiau să danseze la fiecare concert în acești pantofi, ci au și compus piesa "My adidas".

Modelul adidas Superstar este alegerea ideală în ținutele de zi cu zi. Poți să îi combini fie cu o pereche de pantaloni scurți din denim, un hanorac supradimensionat sau cu un trening adidas.

Arată mai multe

Pentru cei care iubesc minimalismul, adidas Stan Smith

Această ediție de încălțăminte sport și-a primit numele în 1978 după jucătorul american de tenis Stan Smith. Industria tenisului era în plină ascensiune, iar Smith era candidatul ideal pentru a promova acest model.

Popularitatea modelului de încălțăminte Stan Smith vine tocmai din detaliile simple și elegante pe care le are. Are în compoziție piele albă și de obicei partea superioară a călcâiului este colorată. Spre deosebire de majoritatea modelelor de pantofi sport de la adidas care au sigla vizibilă și multe inscripții, această ediție debordează de minimalism, fiind varianta perfectă pentru iubitorii acestui stil. Modelul adidas Stan Smith nu este destinat doar ținutelor sport, ci poate fi purtat și cu pantaloni simpli, sacouri sau rochii.

Arată mai multe

Medalia de aur merge la adidas Gazelle

Ediția Gazelle a fost populară printre mai multe subgrupuri și vedete, precum Oasis, Kate Moss, Bob Marley și nu numai.

Numele acestei ediții a fost ținta multor discuții în media. Unii cred că ediția adidas Gazelle a fost numită după Wilma Rudolph, o alergătoare americană care are în palmares trei medalii de aur câștigate în urma Jocurilor Olimpice de la Roma în 1960 și căreia i s-a dat porecla de "Gazela Neagră". Ea a purtat acest model de încălțăminte sport.

Ediția adidas Gazelle arată bine în ținute relaxate, în combinații precum blugi cu un hanorac sau pantaloni chino cu un tricou simplu.

Arată mai multe

Eternul model Nike Air Force 1 

Modelul Nike Air Force 1 alb jos este unul dintre cele mai vândute exemplare din toate timpurile. Sloganul "Air in a box" a fost lansat în 1982 și face referire la modul în care a fost creat acest model de încălțăminte, cu un buzunar plin de aer în talpă pentru un suport mai bun și o mai bună amortizare.

Optează pentru o pereche de pantofi sport Nike Air Force 1 albi, combin-o cu o geacă din denim Levi's și adaugă o pereche de blugi. Ținutele denim peste denim sunt mereu cool.

Arată mai multe

Inovatoarea tehnologie Nike Air Max

Centrul cultural Pompidou din Paris a servit drept inspirație pentru Tinker Hatfield în crearea modelului Nike Air Max 1. Mai multe unități de aer sunt vizibile în talpa acestui model. 

Nike Air Max arată foarte bine într-o ținută compusă din pantaloni drepți și un hanorac gri supradimensionat. Dacă blugii tăi sunt prea lungi, întoarce tivul lor pentru a scoate în evidență încălțămintea.

Arată mai multe

Legendele skateboard-ului, Vans Era

Brandul Vans în 1976 și-a unit forțele cu pasionații de skateboard pentru a crea ediția The Vans # 95, care a fost recunoscută drept stilul Era. Căptușeala de la gleznă și culorile diferite în care a fost produsă încălțămintea a transformat-o în modelul perfect pentru multe generații. 

În prezent sunt și alte persoane care iubesc acest model de încălțăminte, nu doar pasionații de skateboard. Sunt purtați în ținutele de zi cu zi. Sunt confortabili și se asortează la multe ținute. Poartă-i cu o pereche de blugi strâmți, un tricou negru și o cămașă în carouri pentru a avea o ținută completă.

Arată mai multe

Modelul Nike Cortez din celebrul film Forrest Gump

Exemplarul Nike Cortez pentru alergat a fost lansat în 1972. Designul deosebit și performanța a adus popularitatea acestui model. A avut succes nu numai în activitățile sportive, ci și în cultura pop, în special pe scenele hip-hop de pe coasta de vest a Statelor Unite. În anii ‘70 se număra printre cele mai bine vândute perechi de pantofi sport din portofoliul brandului Nike.

Nike Cortez se potrivesc fie cu colanții sport, cu rochii tip cămașă, dar și cu o pereche de pantaloni negri clasici cu un tricou alb.

Arată mai multe

Puma Cali inspirat de soarele californian

Știai că ediția Puma Cali a fost cel mai căutat model a brandului german în anii ‘80? Lansarea a avut loc în 1983 și s-au inspirat în crearea acestui model de pantofi sport de la mereu însorita California. Aceștia sunt dotați cu o talpă subțire, un logo minimalist și au devenit populari și în urma colaborării cu Selena Gomez, care împreună cu Puma au conceput colecția Puma X Selena Gomez Cali.

Arată mai multe

Pentru alergat și nu numai, adidas UltraBoost

Adidas UltraBoost este cea mai recent lansată ediție din această listă și se numără printre cele mai importante modele de încălțăminte sport pentru alergat. În 2013 a fost prezentată publicului larg și a impresionat datorită tehnologiei Boost din talpa încălțămintei. Modelul are o tehnologie care asigură o putere mare de absorbție a șocurilor și un confort sporit datorită particulelor care se află în interiorul tălpii. Alege o pereche de pantaloni sport, un tricou comod și ieși la o alergare în aer liber.

Arată mai multe